Aşçılık

Aşçılık

 

1-AŞÇILIK

Tanımı

Mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun bir şekilde yiyecek ve içecekleri servise hazır hale getiren, nitelikli, meslek elemanıdır.

 

Görevleri

İş organizasyonu yapmak,

Hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun çalışma ortamı hazırlamak,

Standart yemek tarifesine uygun menüleri planlamak,

Kahvaltıyı servise hazır hale getirmek,

Çorba ve sosları servise hazır hale getirmek,

Et ve tavuk yemeklerini servise hazır hale getirmek,

Su ve deniz ürünleri yemeklerini servise hazır hale getirmek,

Kuru baklagil yemeklerini servise hazır hale getirmek,

Sebze yemeklerini servise hazır hale getirmek,

Salata ve salata soslarını servise hazır hale getirmek,

Pilav ve makarnaları servise hazır hale getirmek,

Hamur kullanılarak yapılan yemekleri servise hazır hale getirmek,

Çeşitli tatlıları ve börekleri servise hazır hale getirmek,

Açık büfe yiyeceklerini servise hazır hale getirmek,

Hazırlanan ürünlerin duyusal değerlendirilmesini yapmak,

Alanındaki araç ve ekipmanları kullanmak ve bakımını yapmak,

Meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmektir.

17.06.2020 1716